Thessaloniki View
Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη είναι μια γοητευτική και σύγχρονη μεγαλούπολη με πλούσια ιστορία και ζεστό ανθρώπινο πρόσωπο. Αριθμεί περί το 1 εκατ. κατοίκους και αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 316 π.Χ. και υπήρξε πάντοτε κόμβος στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ως σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, Βορρά και Νότου με πρόσβαση στο Αιγαίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις ιστορικές εξελίξεις κάθε περιόδου. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκινά από το λιμάνι της και καταλήγει περίπου στο ύψος του Λευκού Πύργου, που αποτελεί και το ορόσημο της πόλης.

Η πόλη σφύζει από ζωή όλο το 24ωρο, όλες τις εποχές του χρόνου. Η πολιτιστική ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι έντονη με ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφους, φεστιβάλ κ.ά. ενώ η νύχτα εδώ φέρει τη σφραγίδα της έντονης και ποικίλης διασκέδασης σε νυχτερινές πίστες, μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια. Η γαστρονομία της περιοχής είναι από τις πιο φημισμένες της Ελλάδας.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα σημαντικότερα μνημεία και Μουσεία της Θεσσαλονίκης και τα ιστορικά μνημεία της πόλης, τα οποία είναι πάρα πολλά και χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, το Βυζάντιο, την Οθωμανική περίοδο, έως τους πολέμους και τους αγώνες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

 • Ο Λευκός Πύργος
 • Η Αψίδα του Γαλερίου
 • Η Ροτόντα
 • Η Αρχαία Αγορά
 • Τα Μουσεία (Αρχαιολογικό, Βυζαντινού Πολιτισμού, Λαογραφικό – Εθνολογικό και Μακεδονικού Αγώνα, Εβραϊκό, Ατατούρκ, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας, Τεχνολογικό, Αθλητικό, Πολεμικό, Σύγχρονης Τέχνης, Ύδρευσης κ.λπ.)
 • Οι Βυζαντινοί ναοί του πολιούχου και προστάτη της πόλης, του Μυροβλύτη Αγίου Δημητρίου, με σκήνωμα του Αγίου και πρωτοχριστιανικές κατακόμβες, η Αγία Σοφία κτίσμα του 8ου μ.Χ. αιώνα, αντίγραφο της ομώνυμής της στην Κωνσταντινούπολη, την Αχειροποίητο κ.ά.
 • Το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, απ΄ όπου ο Απόστολος των Εθνών απηύθυνε στους Θεσσαλονικείς τις διδαχές και τα κηρύγματά του.
 • Τουρκικά λουτρά και άλλα μουσουλμανικά μνημεία.

Περιπλανηθείτε στην Άνω Πόλη με τα γραφικά σοκάκια, τα παλιά αρχοντικά, βυζαντινά μοναστήρια κι εκκλησιές, μουσουλμανικά μνημεία, το Επταπύργιο, την Ακρόπολη και τα δεσποτικά κάστρα της. Στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής γευτείτε πεντανόστιμους μεζέδες και χαρείτε τα μοναδικά Θεσσαλονικιώτικα γλυκά, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα σε όλο το Θερμαϊκό.

Μπορείτε να επισκεφθείτε ακόμα:

 • Τη ΔΕΘ και το μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης
 • Τη σύγχρονη παραλία της πόλης, η οποία είναι η μεγαλύτερη πεζοδρομημένη παραλία της Ευρώπης, με όμορφα θεματικά πάρκα και χώρους για ποικίλες δραστηριότητες. Εκτείνεται από το λιμάνι της πόλης έως τα όρια του Δήμου Καλαμαριάς όπου υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής και πολλές καφετέριες. Μπορείτε να επιβιβαστείτε σε καραβάκια που κάνουν βόλτες στο Θερμαϊκό και να απολαύσετε το πανόραμα της πόλης μέσα από τη θάλασσα.
 • Την Πλατεία Αριστοτέλους και το λιμάνι.
 • Το ζωολογικό Κήπο και το δάσος του Σέιχ Σου.
 • Το Καραμπουρνάκι, με το θερινό ανάκτορο του Βασιλιά (Παλατάκι), τη μαρίνα με τα κότερα και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση.
 • Την οδό Βασιλίσσης Όλγας με εντυπωσιακά νεοκλασσικά κτίρια (Εβραϊκά, Ιταλικά, Αυστριακά και Τουρκικά) των δυο προηγούμενων αιώνων.

Κάντε τα ψώνια σας, παρακολουθείστε θέατρο, κινηματογράφο, συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα που αφθονούν στην πόλη, δοκιμάστε την τύχη σας στο Καζίνο, διασκεδάστε στις νυχτερινές πίστες και οργανώστε εκδρομές στα πολύ αξιόλογα μνημεία φύσης και ανθρώπων όλης της Βόρειας Ελλάδας:

 • Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος: Βεργίνα, Πέλλα, Δίον, Στάγειρα, Αμφίπολη κ.ά.
 • Θρησκευτικού ενδιαφέροντος: Άγιο Όρος, Μετέωρα κ.λ.π.

Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας!

Για κάθε ανάγκη σας: επαγγελματικό ταξίδι, σύντομη απόδραση, επείγον ταξίδι για λόγους υγείας, εκδρομή, διακοπές
Για κάθε τύπο αυτοκινήτου: (οικονομικά, πολυτελή, οικογενειακά, mini van) στις καλύτερες τιμές

Κάντε τώρα, απλά και γρήγορα, σε μας on line ενοικίαση αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις σας εντός και εκτός Θεσσαλονίκης και εξοικονομείστε χρήμα και χρόνο.