Όροι και Προϋποθέσεις Ενοικίασης Αυτοκινήτου απο την City Car Rental Thessaloniki

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: Ο οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έχει άδεια οδήγησης τουλάχιστον ένα έτος πριν από την ημερομηνία ενοικίασης. Ο οδηγός πρέπει να διαθέτει είτε άδεια οδήγησης που έχει εκδοθεί από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε διεθνή άδεια οδήγησης. (Όροι ασφαλιστικής Εταιρίας ). 

ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ: Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 21 έτη για τις μικρές κατηγορίες αυτοκινήτων.  Για ολες τις υπολοιπες ελαχιστο οριο ηλικιας τα 23 ετη. Διευκρυνιζεται οτι η πληρης ασφαλιστικη καλυψη ισχυει απο τα 23 ετη και ανω. Στις κατηγορίες SUV το οριο ηλικιας ανερχεται τα 25 ετη. (Όροι ασφαλιστικής Εταιρίας )

ΕΓΓΥΗΣΗ: Οι οδηγοί πρέπει να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας ή κάρτα τραπέζης για λόγους εγγύησης. Εάν δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα ή χρεωστική κάρτα , μόνο σε ειδικές περιστάσεις και μετα απο την έγκριση της City Car Rental, ενδέχεται να είναι σε θέση να νοικιάσουν μόνο αυτοκίνητα που ανήκουν στις κατηγορίες B, B1 ή C  μετά την κατάθεση εγγύησης σε μετρητά για την ενοικίαση, εκτός από το τέλος ενοικίασης, το οποίο θα τους επιστραφεί στο τέλος της ενοικίασης. 

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ: Μία ημέρα (24 ώρες). Κάθε ώρα καθυστέρησης μετά την ολοκλήρωση της 24ωρης ενοικίασης χρεώνεται με τα 2/6 του ημερήσιου τέλους ενοικίασης. Περας των 3 ωρών υπαρχει χρέωση κανονικής ημέρας.

Ανεφοδιασμός καυσίμων: Ο Πελάτης απαιτείται να επιστρέψει το όχημα με το ίδιο επίπεδο καυσίμου που υπήρχε στην αρχή της ενοικίασης. Εάν ο Πελάτης αποτύχει να ανεφοδιάσει το όχημα, ο Εκμισθωτής θα παρέχει υπηρεσία ανεφοδιασμού και θα χρεώσει τον Πελάτη για το κόστος της υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στον Κύριο Τιμοκατάλογο, καθώς και το κόστος των λείπων λίτρων καυσίμου.

Χιλιόμετρα: Τα χιλιόμετρα ενοικίασης υπολογίζονται από την έδρα της City Car Rental. Μεγιστα ημερησια χιλιομετρα ειναι τα 100 χλμ. μεχρι τις ενοικιασεις των πρωτων 4 ημερων.  Για κρατήσεις ανω των 5 ημερων τα χιλιομετρα ειναι ελεύθερα. Ηχρεωση των εξτρα χιλιομετρων ανερχεται στα 0,10€-0,40€ ανα χιλιομετρο και αναλογα την κατηγορία του οχήματος.

Οδήγηση εκτός Ελλληνικών συνόρων Δεν επιτρέπεται.

ΑΛΛΑΓΕΣ: Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, η εταιρεία δικαιούται να αλλάξει τον τύπο του αυτοκινήτου και αυτο μονο σε αναβαθμιση κατηγοριας.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΛΟΙΟ: Μόνο με έγκριση της City Car Rental.

ΠΑΡΑΛΛΑΒΗ –  ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ: Η υπηρεσία One Way επιτρέπει στον Πελάτη να επιστρέψει το όχημα σε διαφορετική πόλη από αυτήν που ξεκίνησε η ενοικίαση. Η υπηρεσία πρέπει να συμφωνηθεί εκ των προτέρων από τον εκμισθωτή κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια εντός της Ελλάδας. 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Οι προσφορές της City Car Rental ισχύουν μόνο για επτά ημέρες. Μετά την παρέλευση των επτά ημερών, εφόσον ο πελάτης δεν έχει αποδεχτεί την προσφορά, η προσφορά παύει να ισχύει. Οι πελάτες θα πρέπει να ζητήσουν να τους προσφερθεί μια νέα που να είναι έγκυρη.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ / ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Οι ειδικές προσφορές ισχύουν μόνο για τις αναφερόμενες ημερομηνίες / οχήματα / τοποθεσίες. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο μία (1) ειδική προσφορά σε τιμή ενοικίασης αυτοκινήτου.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Όλα τα πρόστιμα κυκλοφορίας και τυχόν άλλες συνέπειες επιβαρύνουν τον μισθωτή.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: Η προσθήκη δεύτερου οδηγού στη σύμβαση ενοικίασης συνεπάγεται Χωρίς χρέωση 0,00 ευρώ ανά ημέρα (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

GPS: Διατίθεται κατά την κράτηση με χρέωση 5,00 ευρώ την ημέρα (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ) και η χρέωση αυτή ισχύει για μέγιστο όριο 10 ημερών (δηλ. 50 ευρώ).

ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ: Διατίθεται κατά την κράτηση με τιμή 2,00 ευρώ ανά ημέρα (περιλαμβάνεται ΦΠΑ) και η χρέωση αυτή χρεώνεται για μέγιστο διάστημα 25 ημερών (δηλ. 50 ευρώ).

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΧΙΟΝΙΟΥ: Διατίθεται κατά την κράτηση με χρέωση 0,00 ευρώ ανά ημέρα (με ΦΠΑ).

ΤΙΜΕΣ: Οι τιμές που δημοσιεύονται στον ιστότοπο ενδέχεται να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Ασφαλιστική κάλυψη

Η ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται με την ενοικίαση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει:

 • Ευθύνη έναντι τρίτων.
 • Ολοκληρωμένη ασφάλιση του οχήματος.
 • Ζημιές στο νοικιασμένο όχημα λόγω σύγκρουσης.
 • Ολική κλοπή του οχήματος (μόνο με σχετική αναφορά από την αστυνομία).
 • Προσωπικό ατύχημα οδηγού και επιβατών.
 • Σπάσιμο γυαλιού.
 • 24ωρη οδική βοήθεια.
 • Κάλυψη ακτοπλοϊκής μεταφοράς σε νησί.
 • Ασφαλιστικές καλύψεις μόνο εντός της επικράτειας της Ελλάδας.
 • 24ωρη Φροντίδα Ατυχημάτων.

Ασφαλιστικές Εξαιρέσεις

Η ασφαλιστική κάλυψη δεν επεκτείνεται σε ζημιές που προκύπτουν από σκόπιμη κακή χρήση του οχήματος, οδήγηση σε μη εξουσιοδοτημένους δρόμους, χωματόδρομους, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ή άλλων ουσιών. Επιπλέον, δεν παρέχεται κάλυψη εκτός και αν ακολουθηθούν οι ακόλουθες διαδικασίες: Σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος, ο οδηγός πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με την εταιρεία μας για να ενεργοποιήσει τη διαδικασία περίθαλψης ατυχήματος από την ασφάλεια και να καλέσει αμέσως την αστυνομία (τηλ. 112). Η μη συμμόρφωση με τις παραπάνω οδηγίες σημαίνει ότι ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με το πλήρες κόστος της ζημιάς. Επιπλέον, οι ενοικιαστές πρέπει να περιμένουν την άφιξη της ασφαλιστικής εταιρείας και της αστυνομίας για να συντάξουν μια έκθεση ατυχήματος, αντίγραφο της οποίας πρέπει να προσκομιστεί κατά την επιστροφή του οχήματος. Οι ζημιές που προκύπτουν από μη συμμόρφωση με τους νόμους ή από μη εξουσιοδοτημένη χρήση του οχήματος δεν καλύπτονται από ασφάλιση και ο ενοικιαστής αναλαμβάνει το πλήρες κόστος των ζημιών. Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα γεωγραφικής θέσης για την ασφάλεια των οχημάτων και των επιβατών.

Ο ενοικιαστής είναι επίσης υπεύθυνος για:

 • Απώλεια ή ζημιά κλειδιών και εφεδρικών κλειδιών.
 • Ζημιά ελαστικού και ζάντας λόγω πρόσκρουσης σε λακκούβα ή κράσπεδο.
 • Ζημιές στα καθίσματα ή εξαιρετικά σοβαρή βρωμιά στο εσωτερικό του οχήματος.
 • Ζημιά από χρήση λανθασμένου ή ελαττωματικού καυσίμου, όπου το κόστος βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ενοικιαστή.
 • Απαγορεύεται η μεταφορά αντικειμένων με οχήματα City Car Rental.

Η City Car Rental δεν ευθύνεται για προσωπικά αντικείμενα που έχουν κλαπεί ή χαθεί από το όχημα, για ζημιές ή ατυχήματα λόγω μέθης ή χρήσης ναρκωτικών από τον οδηγό. Η έκθεση της αστυνομίας πρέπει να διευκρινίζει εάν κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Σε περίπτωση κλοπής, ο πελάτης πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα την εταιρεία και να παραδώσει τα κλειδιά και την αστυνομική αναφορά το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε ζημιά πρέπει να αναφέρεται άμεσα στην εταιρεία. Η αποτυχία αναφοράς οδηγεί σε χρέωση του πελάτη για όλα τα σχετικά έξοδα. Η συμμόρφωση με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι αποκλειστική ευθύνη του ενοικιαστή και δεν καλύπτεται από ασφάλιση. Όλα τα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με σύστημα γεωγραφικής θέσης για την ασφάλεια των οχημάτων και των επιβατών. Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής προκαλέσει ζημιά και ευθύνεται, θα πρέπει να πληρώσει την αντίστοιχη έκπτωση ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και η παραλαβή του αυτοκινήτου θα γίνει από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ή θα επιβαρυνθεί με τα αντίστοιχα έξοδα παράδοσης. Οποιαδήποτε ζημιά, ανεξαρτήτως ευθύνης, θα επιβαρύνεται με εφάπαξ διαχειριστικό τέλος 100,00€.

Πρόστιμα ΚΟΚ

Ο ενοικιαστής φέρει την πλήρη ευθύνη για πρόστιμα και ζημιές λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς κυκλοφορίας, οι οποίες δεν καλύπτονται από ασφάλιση. Εάν τα πρόστιμα δεν πληρωθούν απευθείας από τον πελάτη, επιβάλλουμε τέλος διεκπεραίωσης 20% επιπλέον του ποσού του προστίμου. Τα πρόστιμα της δημοτικής αστυνομίας επιβαρύνουν το 100% του ποσού που οφείλεται στο νόμο για τα πρόστιμα σε εταιρικά και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας ή φόρτωσης του οχήματος με γερανό, το κόστος καλύπτεται από τον ενοικιαστή εφόσον τη διαδικασία αναλάβει η City Car Rental.

 

Πολιτική ακύρωσης:

Για να ακυρώσετε μια επιβεβαιωμένη κράτηση, στείλτε μας e-mail ή τηλεφωνήστε μας στο +30 2310202029. Το τμήμα κρατήσεων θα εξετάσει το αίτημα ακύρωσης εντός 3 ημερών και θα σας ενημερώσει μέσω του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για την επιστροφή χρημάτων που έχετε πληρώσει για την επιβεβαιωμένη σας κράτηση. Λάβετε υπόψη σας ότι ισχύει πολιτική ακύρωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χάσετε την προκαταβολή σας.

Σύμφωνα με την πολιτική ακύρωσης, με τίτλο:

100% επιστροφή χρημάτων που πληρώνετε εκ των προτέρων, εφόσον η ακύρωση γίνει 21 ημέρες πριν την άφιξη,

50% επιστροφή, εφόσον η ακύρωση γίνει 15 με 21 ημέρες πριν την άφιξη,

30% επιστροφή εφόσον η ακύρωση γίνεται 7-14 ημέρες πριν την άφιξη,

Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων εάν η ακύρωση γίνει λιγότερο από 7 ημέρες πριν από την παραλαβή ή μη εμφάνιση.

Απαιτήσεις ηλικίας

 • Ελάχιστη ηλικία: 21

Πρόσθετοι οδηγοί

 • Επιτρέπεται 2 επιπλέον οδηγοί
 • Ελάχιστη ηλικία για επιπλέον οδηγούς: 21

Πολιτική καυσίμων

 • Ο μισθωτής πρέπει να παραδώσει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα βενζίνης όπως το αποδέχθηκε. Ισχύουν επιπλέον χρεώσεις καυσίμου εάν επιστραφούν με λιγότερα καύσιμα από αυτά που λαμβάνονται

Απαιτήσεις κατάθεσης

 • Οι καταθέσεις σε μετρητά γίνονται δεκτές μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
 • City Rent Α Car δέχεται τις ακόλουθες καταθέσεις πληρωμών: VISA, Master Card

μέθοδοι πληρωμής

 • City Rent A Car δέχεται τις ακόλουθες καταθέσεις πληρωμών: VISA, Master Card

Υπηρεσία One-Way

 • Επιτρέπεται η μεταφορά οχημάτων μεταξύ τοποθεσιών City Car Rental στη Θεσσαλονίκη
 • Μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης Μακεδονία (SKG) και του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών: Χρέωση: 280,00 €
 • Μεταξύ Σταθμού Λεωφορείων Intercity Macedonia (City Car Rental) και Αεροδρομίου Καβάλας “Μέγας Αλέξανδρος” (KVA): Χρέωση: 80,00 €
 • Μεταξύ Σταθμού Λεωφορείων Χαλκιδικής Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκης (City Car Rental): Χρέωση: 15,00 €

Προαιρετικές χρεώσεις και κάλυψη

 • Παιδικό κάθισμα: € 3,00 ανά μέρα
 • Gps Navigation€ 5.00 ανά μέρα
 • Booster Παιδικό κάθισμα: € 3.00 ανά μέρα
 • Αλυσίδες χιονιού: € 3,00 ανά μέρα
 • Δευτερός Οδηγός: € 0,00 euro ανά μέρα

Εάν ο ενοικιαστής (οδηγός του αυτοκινήτου) του οχήματος City Car Rental δεν είναι υπεύθυνος, δεν χρεώνεται απολύτως τίποτα.

Τηλεφωνικό Κέντρο City Car Rental Θεσσαλονίκη Ελλάδα : 0030 2310202029